16.7.2011

Aarrekätköjä

Mikäs se siellä kiven päällä luikertelee...
Pikkuinen liskohan siellä!


Ja perässä tulee sen kaveri omalla kivellään...


Vai onkohan tuo sittenkin peruna?...


Kokeilin keväällä eri savien sekoittamista yhteen, lopputuloksena tuollaisia kiviä muistuttavia rasioita. Olivat kuitenkin sellaisinaan tylsän näköisiä joten tein liskot kivien päälle makoilemaan ja kannetkin saa helpommin nostettua ylös.

Siinä ne liskot vaihtavat kuulumisia ja paistattelevat auringossa...


Mutta ei se elämä pelkkää pötköttelyä ole, näillä liskoilla on myös tärkeä tehtävä:


Ne vartioivat minun aarteita :)

11 kommenttia:

Sorsaska kirjoitti...

Onpa makeita! Onko tuo pintakuvio (pilkut) massasta vai onko siinä joku lasite tmv? Mitä massoja olet yhdistellyt (jos salaisuuksia saa kysellä;D) Värit "kivissä" on tosi kivat!

Niina kirjoitti...

Joka kerta kun tänne tulee kurkkailemaan löytää toinen toistaan ihanempia asioita. Nämä ovta hurmaavia. Väri on mahtava.

Unknown kirjoitti...

Hauskoja aarteensäilytys rasioita. Hyvin onnistuneet sekoitukset, näytää kyllä ihan kiviltä.

KAISU kirjoitti...

Aivan mahtavia!!

Sari kirjoitti...

Upeita kiviä ja pisteenä i:n päälle nuo liskot kivien päällä :)Ihania erilaisia ideoita, ja minusta nämä sinun savityöt ovat huippuja! :)

sole kirjoitti...

Onpa ihania rasioita, tykkään paljon tuosta pinnasta, on mukavan rosoinen. Ja liskot on söpöjä :)

Mags kirjoitti...

Oo, taas, upeat aarteenvartijat :-D
Hienot rasiat, ihanan rustiikkinen pinta.

PaulaL kirjoitti...

Sorsaska: Kiitos! Tein kivet käyttämällä pelkästään eri savia, lasitetta laitoin ainoastaan kivien sisäpuolelle (mutta en tietenkään muistanut ottaa niistä kuvia). Vaaleammassa kivessä käytin valko- ja posliinisavea sekä pinnalle taputtelin kuivuneen mustasaven hitusia. Tummemmassa kivessä taas käytin valko- ja posliinisaven lisäksi jonkin verran punasavea ja pintaan laitoin kuivuneen mustasaven lisäksi vielä mustaa engobe-jauhetta. Aika rennolla otteella sekoittelin kun kokeilujahan nuo tosiaan olivat :D

Niina: Kiitos ja sinun blogilla on kyllä samanlainen taipumus ;D

Amalia: Kiitos! Olen itekin tyytyväinen lopputulokseen, aina kun noista kokeiluista ei tiedä että miten onnistuvat. Näidenkin värit oli ihan erit ennen polttoja ja niinden välissä, harmi vain kun en silloin hoksinut ottaa niistä kuvia.

Kaisu: Kiitos!

Sari: Kiitos! Liskot on vaan niin kivoja :D

Sole: Kiitos, rosoisuus viehättää minuakin :)

Mags: Kiitoksia myös sinulle :D

Pirita kirjoitti...

Oi vitsi, ihanaiset liskot. :)Kyllä noissa kelpaa aarteita säilytellä. :)

Sorsaska kirjoitti...

Wau! Aika huikea pintaväritys tuolla tavalla! ...täytyy kokeilla joskus itsekin sekotella, jotain savipussien pohjia tuolla aitassa odottelee, tietäisi vain mitä on enää missäkin... Nyt pitäisi vähän tehdä rakujuttuja, päästäisiin kaverin kanssa syksyllä polttelemaan. Mutta kun ei tuppaa kerkiämään!!

Teet tosi kivaa keramiikkaa!

PaulaL kirjoitti...

Pirita: Kiitos! Nämä on tosi hyviä säilytysrasioita, ois vaan pitänyt tehdä useampi kun eihän noihin kahteen kaikki mun aarteet mahdu ;D

Sorsaska: Olihan se iloinen yllätys kun nuo kivet olivat valmiita, odotuksia kun en uskaltanut kovin korkealle asettaa...
Kannattaa kokeilla, ties minkälaisia kivoja värejä ja pintoja saat aikaan :D