27.6.2011

Uuden materiaalin kokeilua

Monessa blogissa on aina tasaisin väliajoin näkynyt hienoja hopeasavitöitä, Katri ja Pirita ainakin ovat tehneet todella kauniita koruja hopeasavesta. Aina välillä olen miettinyt että pitäisiköhän kokeilla ja nyt uskaltauduin antamaan pikkusormen kyseiselle materiaalille...
Tilasin 10 grammaa hopeasavea ja viime viikolla kokeilin ensimmäisen kerran sen työstämistä. Tavalliseen saveen verrattuna muovailtavuus ja työskentely ei omasta mielestäni poikennut juurikaan mutta ajattelin että ensimmäiset tekeleet on parempi tehdä jollain tutulla ja turvallisella tavalla ennen kuin alan kikkailemaan mitään muuta...


Siinä on minun ekat hopeasavityöt :) Ajopuita taas, tapillisina korvakoruina ja patinoituna tietenkin. Polton tein toholla ja täytyy myöntää että vähän jännitti että kuinka hyvin se onnistuu. Hyvinhän se taisi mennä kun eivät sulaneet eivätkä jääneet haperoiksi kun poltin varmuuden vuoksi hieman pidempään kuin mitä kaikissa lukemissani ohjeistuksissa suositeltiin.

Korviinhan nuo puut asettuvat tällä viisiin:Tein vielä toisetkin kokeilut:


Näissä käytin kuviointiin merisiilen kuorenpalaa. Lisukkeena kalsedonia ja pienet messinkihelmet jotka ovat muistaakseni jostain mummoni vanhasta, rikkimenneestä korusta. Patinointi jäi tällä kertaa väliin mutta pistetään se tilapäisen mielenhäiriön piikkiin...

16 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Nämä ekatkin on niin ihania jo! Molemmat. Nam. Sä oot niin pro tavallisen saven kanssa, että kunhan vauhtiin pääset, niin hopeasavesta sulla syntyy ihan mitä vaan. Ei pysty edes kuvittelemaan niitä kaikkia ihanuuksia.

Sari kirjoitti...

Nyt ei saa kyllä kertoa kenellekkään, oon tuijottanut noita ajopuu korviksia varmaan jo 5min. :) Ne on vaan niin hienot kaikessa yksinkertaisuudessaan, ja niin kauniit ja raikkaat nuo patinoimatta jääneet :)

Kii kirjoitti...

Aivan upeat 'kokeilut'. Hopeasavi on kyllä mielenkiintoinen materiaali...

Mona kirjoitti...

Voi KÄÄÄÄK sun kanssas !
Ihan mahtavat ajopuut...jotkut ne osaa :)

anna kirjoitti...

ooh miten valtavan upeat molemmat. en osaa päättää omaa suosikkiani kyllä. mulla on vielä kokeilematta tuo hopeasavi, tai no sitä siveltävää oon testaillut, mutta en tuota muotoiltavaa.. sormet syyhyäis sitäkin kokeilla.

Vilma kirjoitti...

Wau miten upeita!

Omat kokemukset hopeasavesta ovat vähän ristiriitaisia: kurssilla kokeilut opettajan ohjeiden mukaan meni ihan reisille, mutta kun tein kotona omin päin ja maalaisjärjellä, niin johan alkoi homma toimia. :)

PaulaL kirjoitti...

Katri: Kiitosta! No mulla kyllä vähän jo pelottaa että kuinkahan pahasti tässä mopo lähtee vielä käsistä kun nämä kokeilutkin onnistui hyvin ;)

Sari: Kiitos! Ja juu ei kerrota, ollaan ihan hiljaa :D

Kii: Kiitos, hopeasavi on kyllä tutustumisen arvoinen materiaali :)

Mona: Tänks :) Jos tämä olikin vaan sitä aloittelijan tuuria ;)

Anna: Kiitos! Rohkeasti vaan kokeilemaan tuota muovailtavaakin :D Ite tilasin nyt vaan muovailtavaa mutta ajattelin jossain vaiheessa kokeilla sitä siveltävääkin.

Vilma: Kiitoksia! Joskus se omin päin kokeilu voi onnistua paljon paremmin :)
Mun oli oikeastaan pakkokin opetella ihan itekseni kun lähimmät hopeasavi-kurssit on vähintään 160 km päässä... mutta hyvinpä tässä selvisin ilman kurssejakin :)

Pirita kirjoitti...

Vautsi! Katri oikeastaan jo heti kiteytti munkin ajatuksia. :) Ajopuut on kertakaikkisen upeat! Innolla odotetaan millaisia upeuksi vielä tulee jos ekat on jo tätä luokkaa!

PaulaL kirjoitti...

Pirita: Kiitoksia! On mulla jo jotain ideoita muhimassa että mitä vois kokeilla, tämä hopeasavi on kyllä avannut ihan uuden maailman :D

Unknown kirjoitti...

Ihanat ajopuut <3 Eikä toi tilapäisen mielenhäiriön tuotoskaan ole ollenkaan pöllömpi =)

PaulaL kirjoitti...

Amalia: Kiitos :) Juu, kyllä ne toiset saa jäädä kirkkaiksi vaikka jokin pikkuääni yrittää välillä houkata että laitetaan ne toisetkin patinoitumaan ;)

inkku kirjoitti...

Ajopuut on niin Paulaa! Upeat yksilöt. Tykkään kovin kakkosistakin ja kerrankin en kaipaa patinaa! Ihanan kiiltävät. :)

Niina kirjoitti...

Taituri sinusta tulee tämän hopeasavenkin kanssa, nuo ajopuut ovat mahtavat.

PaulaL kirjoitti...

Inkku: Kiitos :) En minä noista puista pääse eroon, aina niihin on palattava ;)

Niina: Kiitos! Taituruuteen tässä on vielä pitkä matka mutta hauskaa ja kivaa tämä kokeileminen on :D

Laura kirjoitti...

Ajopuutkin ovat tosi hienot, mutta nuo toiset veivät sydämeni :) Ei mielestäni tarvitse patinoida. Aivan upeita töitä sinulla täällä!

PaulaL kirjoitti...

Laura: Kiitos! Ja nuo toiset ovat säilyneet ilman patinointia :)