4.4.2010

Pyörtöhiontoja

Ennen kuin jatkan keramiikkapläjäyksillä niin laitan muutaman kiven näytille... Ihan tavallisia pyörtöhiontoja vain mutta olipa erittäin mukavaa päästä hiomaan pitkän tauon jälkeen! :)


Tämä on muistaakseni kuplajaspista, kooltaan n. 20 mm halkasijaltaan. Oli aika hankala hiottava koska koostumuksena takia kivi ei ole kovuudeltaan tasainen. Osa kiven alueista ei myöskään kiillottunut vaikka mitä teki mutta eipä se minua haittaa, sen verran kivan näköistä kiveä tuo on.Tästä kivestä minulla ei ole tällä hetkellä mitään muistikuvaa että mitä tämä olisi, vuosikaudet pyöri raakapalana raakakivilaatikossani ja nyt viimein pääsi hiottavaksi asti. Tämä on halkaisijaltaan n. 16 mm. Oli huomattavasti mukavampi hioa koska on kovempi kivi.Sitten tsaroiittia, kooltaan n. 15x21 mm. Taas sarjassa haasteelliset hionnat koska tsaroiitti on kovuudeltaan Mohsin asteikolla 5-6 joten on hyvin pehmeä kivi. Helposti lähti menemään epämuotoikseksi sekä reunoista mureni palasia mutta sain korjattua aika hyvin virheet pois. Jätin kiven aika korkeaksi, n. 8mm:ksi joten tästä tuli ns. mummo-mallin hionta :)


Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä, spektroliittia:Tämä on kooltaan n. 16x11 mm. Tämän hioin viimeisenä kun ajattelin että jos ei hionta heti suju niin eipähän ole ainakaan spektroliitti mikä menisi pilalle...

Hionta oli aluksi vähän hakusessa mutta alkukankeuden jälkeen alkoi sujua entiseen malliin joten kyllä ne taidot on edelleenkin tallella :)

11 kommenttia:

Rusina kirjoitti...

Hienoja tuotoksia. Olenkin odotellut hiontakurssia pajan pojilta, mutta toistaiseksi ei vissiin ole ollut muita asiasta kiinnostuneita kuin minä...

Mags kirjoitti...

Todella kauniita kaikki, upeaupea tsaroiitti!

Kii kirjoitti...

Upeita, minäkin ihastuin tuohon tsaroiittiin.

inkku kirjoitti...

Aivan mielettömän kaunis tuo tsaroiitti!

Tess kirjoitti...

Tsaroiitti on minustakin aivan ihana!

katri kirjoitti...

Kauniita kaikki. Spektroliitti toimii aina, mutta kyllä mut tuon tsaroiitin kauneus yllätti. En ole tajunnut, että se on noin upeaa.

Unknown kirjoitti...

Wau, vaiks kui hianoi, omin pikku kätösin hiottuja =)

Taika von Peppendorff kirjoitti...

Upeita! Olet taitava :)

Pirita kirjoitti...

Vähän samat mietteet kun Katrilla! Spektro on omaa luokkaansa mutta tsaroiitti on todella mielenkiintoinen ja kaunis myös!

Heluna kirjoitti...

Upeita kiviä, mutta munkin silmiin osui tuo tsaroiitti, wau!

Mona kirjoitti...

Oot kyllä melkoinen monitaituri !!
..tuleeko näitä ihanuuksia myös myyntiin..?
Kiinnostaisi kovin !