17.11.2009

Kippoja, pähkinöitä ja helmiä

Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, keramiikkatöitä on tullut taas tehtyä. Tässä osa läträämisen tuloksista...

Aluksi parit pienet lautaset/kulhot.Savena käytin itsetehtyä paperisavea joka tekee mukavan röpelöisen ja elävän pinnan työhön. Köynnöskuvion tein leimasimella, johon laitoin raakapolton jälkeen mustaa alilasiteväriä. Lasitteena on korkeapolttoista kirkasta lasitetta sekä lisäksi tuputin sienellä Botzin Türkisgranit-lasitetta.

Ja lisää kippoja:


Näissä myös materiaalina itsetehty paperisavi. Kuviot olen kaulinut pitsiliinoilla ja musta alilasiteväri on taas korostamassa liinojen kuvioita. Päällä vielä kirkas lasite.


Sisustuselementtejä (=pölynkerääjiä) on aina mukava tehdä :) Nämä yrittävät kovasti olla jotain pähkinän tapaisia...Nämä on tehty valkosavesta ja pariin olen laittanut päälle engobeväriä, eli värjättyä savilietettä. Ennen kuin työt olivat täysin kuivia, kiillotin ne sileäpintaisella lasinapilla. Näin saveen saadaan hento, ei liian voimakas kiilto.
Isoin pähkinä halkesi jo kuivumisvaiheessa mutta päätin kuitenkin tehdä sen valmiiksi asti. Omalla tavallaan ihan hupaisa rikkinäinen pähkinä :)


Paperi- ja posliinisavesta on valmistunut helmiä:Näistä minä tykkään! Lasitteena Terracolorin Aida matt, oikein hyvä ja kauniin värinen :)


Nämäkin on ihan jees :) Lasitteena Botzin Lava.


Näitä piti olla myös viiden helmen setti, mutta yksi helmistä oli jumiutunut tikkuun niin voimakkaasti kiinni että meni irrottaessa rikki. Väriä en saanut kuvattua oikein, se on lähempänä vaaleaa jäänsinistä. Lasitteena Botzin Eiskristall.


Toinen epäonnistunut viiden setti. Kolmen helmen kohdalla lasite oli valunut hyvin voimakkaasti tikkuun kiinni joten roskikseen päätyivät. Nämä kaksi sentään säilyivät ehjinä. Lasitteena Botzin Koralle.

Nämä helmet pitäisi varmaan jossain vaiheessa jalostaa koruiksi asti...

14 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Aivan ihania noi pitsijutut!

Unknown kirjoitti...

Hienoja, mä kans tykkäsin pitsijutuista.

Mags kirjoitti...

Minusta nuo helmet ovat erittäin mielenkiintoisia, siis hienoja ja jännittävän 'karheita'!

Paula kirjoitti...

Haljennut pähkinä on ilmiselvä paahdettu jättipistaasi. Siis ihan hyvä!

julia kirjoitti...

aivan ihania, varsinkin pähkinät ja helmet. Kestäisivätpä minunkin kädet keramiikan tekoa. Tosin en ole vuosiin kokeillut josko asia olisi muuttunut. Ihania ovat.

SannaK kirjoitti...

Höh, et ole mulle noita helmiä esitellytkään vaikka eilenki teillä käytiin! Punaisista tuli mieleen huurteiset karpalot. Sieviä!

Tess kirjoitti...

Aivan ihania juttuja kaikki!

katri kirjoitti...

En tajunnut lasitteista ja muista mitään, mutta sen tajusin, että työt on hienoja! Pitsiliinalautaset oli pop. Niin ja pähkinät.

Helmiin kun päästiin, niin johan olin innoissani. IHANIA!

Miira kirjoitti...

Vau, miten taidokasta! Kipot ja pähkinät ovat hurmaavia, ja helmistä nuo turkoosit kolahtivat.

Heluna kirjoitti...

Nuo lautaset ja kipot on tosihienoja! Iski muhun ihan täysillä!!!

PaulaL kirjoitti...

Katri, Amalia ja Mags: Kiitos!

PikkuMyy: No sehän se! Tänks!

Julia: Kiitos! Ja kyllä mun atooppiset kädet huutaa tuskaa savitöitä tehdessä, varsinkin talvisin. Sen takia käytänkin nykyään hanskoja savitöissä, helpottaa oloa huomattavasti :)

SannaK: ei sitä kaikkea voi muistaa ;)

Tess, Katri, Miira ja Heluna: Kiitosta oikein paljon!

Taika von Peppendorff kirjoitti...

Toiset tekee mitä osaa, Paulapa osaa mitä vaan! Heh, minä en ole keramiikkatöitä tehnyt sitten lapsuuden, ja niitä kippoja en kyllä tule esittelemään :D Tosi hienoja nämä sinun taideteokset. Ja helmet aivan upeita, varsinkin ne kahdet punertavansävyiset voisin sosialisoida heti!

Akvis kirjoitti...

Ihania! Jäin pitkäksi aikaa ihailemaan näitä kuvia. Nuo värit ovat vangitsevia!

PaulaL kirjoitti...

Anu: No tuota, ei se Paulakaan ihan kaikkea osaa, mutta kiitos kuitenkin! :)

Akvamarin: Kiitos! Varsinkin noiden helmien värit ovat luonnossa vielä paremmat kuin mitä kuvissa :)