30.7.2009

Mustikkamaitoa

Luin joskus Helmetistä että makeanvedenhelmiä voisi ihan itsekin värjäillä. Löytyi vielä tämmöinen artikkeli niin pitihän viime viikolla kokeilla tuota käytännössä :)
Lilluttelin muutamia vähän huonompia valkoisia makeanvedenhelmiä mustikoiden joukossa yli vuorokauden, tuloksena aika hailakka vaaleansininen väri. Ei ihan sitä mitä odotin. Sitten keitin niitä helmiä mustikoiden kanssa, edelleenkin se sama hailakka väri. Tällä viikolla lilluttelin helmiä vielä kertaalleen, että jos vaikka vähän tulisi lisää väriä, mutta ei...

Solmin tänään värjätyt helmet toisten vähän ruppanoiden valkeiden helmien seuraksi helmisilkkiin jotta värjättyjen helmien sävy korostuu:Materiaaleina vähän rupuisia makeanvedenhelmiä, hopeaa ja KHT-hopeiset lehti ja kukkariipukset. Sainpahan nuokin riipukset käytettyä!
Odotin tosiaan huomattavasti voimakkaampaa väriä, mutta onpahan tuokin sävy sentään jotain :) tylsää vasta olisikin ollut jos ei väriä olisi tarttunut ollenkaan...


Vaikkei lopputulos ollutkaan ihan niin tumma kuin toivoin, oli ihan mielenkiintoista kokeilla värjäystä. Jossain vaiheessa varmaan kokeilen vielä lisää muilla väreillä...

11 kommenttia:

anna kirjoitti...

mun mielestä tosi ihana vaaleansininen, pitänee varmaan tarkistaa löytyisikö itseltä värjättäviä helmiä laatikoista.. ja kaunis lopputulos <3

nekka kirjoitti...

Sait mun mielestä aikaiseksi todella kauniin ja herkän sävyn !
Itse kokeilin alkukeväästä muutamalla helmellä tuota värjäystä teen kanssa...tuli ihan k*sen-värisiä...yak !
Pitääkin kokeilla näköjään mustikoilla...tuliskohan vadelmista kivoja sävyjä...*raaps*
Ihanan herkkä koru !

inkku kirjoitti...

Onpa hauska sävy! Testasin sitä myös silloin kun oli foorumilla puhe, koitin vahvaa murukahvia ja sitten punajuurilientä, sävy ei ollut läheskään noin voimakas. :) Tykkään tuosta rannekorustakin.. istuu sininen valkoisten kanssa hyvin.

Mags kirjoitti...

Samaa mieltä Nekan kanssa - ihastuttava ja herkkä sininen!
Suloinen on koko koru.

Unknown kirjoitti...

Jos ei tullut ihan sitä mitä hait, mutta oikein sievä ja hempeä sävy kuitenkin. Pitäähän sitä ihmisen kokeilla kaikenlaista ;) Koru on varsin kaunis <3

katri kirjoitti...

Jo alkoi pakastin tyhjenemään ylivuotisista mustikoista! ;) Vai pitääkö olla tuoreita?

Kaunis lopputulos.

SannaK kirjoitti...

Voi hyvänen aika miten kauniin herkkä koru, tosi nätti toi sininen sävy! :)

Taika kirjoitti...

Ihana kissankellonsininen!

Mä sain vihreällä teellä aika sieviä hailakoita pistaasinvihreitä joistain helmistä ja jotkut ottivat ihan minisestä sävyä vaan. Oon miettinyt, että testaisin Kool-Aid-värjäystä (ihmiset värjää noilla villalankaa) just sinisen saamiseksi, mutta tuo mustikkahan on aika kätevä. Eikä varmaan tarvi pelätä haalistumista!

PaulaL kirjoitti...

Anna: Kiitos :)

Nekka: Kiitos, ja kyllä tämä vaaleansininen on ehkä kuitenkin kivempi sävy kuin k*senkeltanen ;)

Inkku ja Mags: Kiitos!

Amalia: Kiitos, ja kaikki nämä kokeilut pitää kyllä mielen virkeänä :)

Katri: Kiitos ja ihan pakastemustikoita käytin, ajattelin kyllä jossain vaiheessa kokeilla myös tuoreilla vertailun vuoksi :)

SannaK: kiitos, kiitos :)

Taika: Kiitos! Kool-Aidit on kyllä tuttuja kun olen juurikin lankoja niillä värjäillyt, mutta enpä hoksinut että vois kokeilla myös helmiin. Ens kerralla kun värjään lankaa niin pitääpä heittää myös helmiä mukaan :)

Kyllä tuon sävyn pitäisi olla kestävä koska värjäyksen jälkeen huuhtelin helmet hyvin ja pesin vielä miedolla fairylla. Ei ois kiva jos korun kohdalta iho on sinisenä..

Paula kirjoitti...

Menipä sun kokeilu sitten syteen tai saveen, tuloksena on mun mielestä ihana sinisen sävy! Ihanan herkkis koru.

PaulaL kirjoitti...

PikkuMyy: Kiitos, ja ei tuossa vaaleansinisessä mitään vikaa ole :) Ajattelin vain värjätessä että mustikalla tulisi oikein tumma tulos, kun aattelee että miten mustikan väri yleensä tarttuu joka paikkaan niin ettei meinaa irti lähteä..