14.4.2009

Ei ihan mutta sinne päin

Kalevalakoru julkaisi tässä jokin aika sitten uuden korusarjan, nimeltään Onerva. Annan aarteet-blogin Anna teki tässä taannoin "köyhän naisen version" kyseisen sarjan kaulakorusta ja siitä jäi ajatus muhimaan josko itsekin "köyhäilisi"..


Materiaaleina hopeaa ja paperisavea.
Kun minulla tuota savea on niin päätin tehdä helmet savesta. Lasitin ne valkoisella, kiiltävällä lasitteella. Mietin pitkään myös muita värejä, mutta mentiin nyt valkoisella esikuvan mukaisesti. Lisäksi hopeaketjun palasia ja koru on valmis!

Huomasin tässä että helmien lasite on alkanut hieman säröilemään, mutta eipä tuo haittaa mitään. Säröt voisi käsitellä vahvalla teellä tms, jotta säröt korostuisivat ja antaisivat mukavan efektin helmille. Ehkä kuitenkin annan helmien olla noin niin kuin ne nyt ovat.


Muoks. Enpä sitten malttanut antaa helmien olla niinkuin ne olivat, vaan käsittelin niiden pinnan niin että säröt korostuivat paremmin näkyviin. Ajan myötä säröt olisivat joka tapauksessa tummentuneet. Tässä kaulakoru käsittelyn jälkeen:


Ja tässä vielä lähikuvaa..

7 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Vaude, itse tehdyt helmeksetkin!!
Ja jos multa kysytään, niin ihan omanlainen koru, eli ei sinne päinkään ;)hianot o helmekset ja koko korukin. Särö efekti ei kuulosta yhtään hullummalta.

SannaK kirjoitti...

Oikein sievä toi koru oli luonnossakin, säröily erottui paremmin kuin mitä kuvista pystyi näkemään. Mie enkä laittaisin jonku käsittelyn, että se säröily erottuisi vielä paremmin. Tai siis mie mitään osaa laittaa, mutta jos osaisin niin sitte! ;D

Pirita kirjoitti...

Vois olla muuten tosiaan hieno jos niitä särojä korostais! Olet kyllä ihme nainen, teet niin monenlaista!
Tykkäsin todella tuosta avaimesta, Kieputtelun mestari töitä!
Niinhän se on että on todella vaikea tehdä sellaista jota ei olis jo tehty mutta väittäisin kyllä että avaimesi on uniikki!:) Vaikka avaimia paljon löytyiskin! ;)

anna kirjoitti...

mie kyllä niin tykkään tästä sun versiosta. oon monta kertaa tullut uudestaan ja uudestaan kurkkimaan, mutta en vaan ole osannut kommentoida. ja itsetehdyt helmetkin. wow. arvoa on ihan varmasti rutkasti enemmän kuin kalevalakorun esikuvalla ;)

Mags kirjoitti...

Olet saanut paljon ihanaa aikaiseksi!
Nuo omatekoiset helmet on todella hienot <3

PaulaL kirjoitti...

Amalia: Tänks! Juu-u, ihan ite oon helmet väkertänyt :)
Onhan tuo tosiaan loppujen lopuksi ihan erilainen kuin esikuvansa, mutta kun se idea lähti sieltä..

SannaK: Kiitoksia myös isosiskolle :)

Pirita: Kiitos! Kyllähän sitä kaikenlaista tulee tehtyä, korujen teossa tykkään kokeilla eri materiaaleja kuten myös eri tekniikoita. Jos pitäisi vain käyttää jotain tiettyä materiaalia tai tekniikkaa niin kyllästyisin alta aikayksikön..

anna ja mags: Kiitos :)

SannaK kirjoitti...

Kyllä tuosta tuli entistä sievempi kun korostit noita säröilyjä, aivan ihana!