9.12.2008

Hullunkuriset helmet

Yleensä kun ostan makeanvedenhelmiä, haluan että ne ovat hyvälaatuisia, tasamuotoisia ja kauniin värisiä sekä loisto ja kiiltokin saavat olla mielellään parhaimmasta päästä. Mutta välillä on mukava poiketa tavoista..
Ostin syksyllä Helmetin kautta Julialta tajuttoman isoja valkoisia makeanvedenhelmiä, jotka eivät kiilloltaan ole ihan parasta ja muotokin saattapi olla vähän muuta kuin tasainen. Kaikkihan eivät moisiin helmiin koskisi edes pitkällä tikulla, mutta minun mielestä ne ovat kuitenkin omalla karulla tavallaan hyvin kauniita. Tuli sitten vielä hommattua TIP:stä isohkoja ja oikein renkaisia tummia makeanvedenhelmiä, ja näiden molempien yhteiseloa voi seurata seuraavassa kaulakorussa:

Michelinit lumessa

Materiaaleina siis makeanvedenhelmiä ja hopeaa.


Tämmöinenkin tuli tehtyä, ranneketju:

Väripaletti

Nuo helmet olen tilannut joskus ammoisina aikoina Villihelmestä. Renkaisia ja muodoltaan epämääräisiä nämäkin, mutta siltikin hyvin ihastuttavia.


Seuraava kaulakoru kuvastaa tätä karua mutta kaunista Lapin luontoa:

Revontulet

Materiaaleina labradoriittiheishejä, hopeaa punottuna ankkuriketjuksi ja patinoituna, Balin hopea-spacereita ja kelonoksanpaloja. Olipahan taas varsin riemastuttavaa yrittää kuvata noiden labradoriittien kaunista sinistä välkettä, otin varmasti useamman kymmenen otosta, mutta tämän parempaa tulosta ei tullut.. oikeasti noissa kaikissa heisheissä on se sininen välke.


Olen minä tehnyt vähän savitöitäkin, joululahjaksi olisi tarkoitus laittaa:


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ostin niitä samoja helmiä Julialta, ne kyllä vei kielen mennessään! Upean korun olet niistä tehnyt. :) Samoin tuo heishikoru.. nam! Tykkään tuollaisesta tosi mustasta patinoinnista.

siina*k kirjoitti...

Viimeinen kaulakoru on mainio! Ihana yhdistelmä kiveä ja puuta :)

Anonyymi kirjoitti...

Viimeinen kaulakoru on kyllä mahtava taidonnäyte. Tykkään.

anni kirjoitti...

Tämä ensimmäinen koru vei sydämeni! Vallan ihastuttava, minä vetäisin kaulaani millon vaan!

Anonyymi kirjoitti...

Wautsi mikä idea yhdistää kelooksaa koruun, tosi ihana. Tykkäsin kyllä myös helmikoruista ja savityöt olivat söpösiä.

Tiina kirjoitti...

Loistava yhdistelmä tuossa kaulakorussa. Ei olisi tullut koskaan mieleen yhdistää kelopuuta koruun. Toimii!