28.12.2008

Hei me tuunataan!

Ostin reilu vuosi sitten kirpparilta hopeisen sormuksen, maksoi muistaakseni 3 tai 4 euroa eli ei mitenkään kallis löytö kun kokoa tuolla sormuksella oli kuitenkin ihan kiitettävästi. Keskellä oleva pallo heilui edestakaisin kupissa pitäen samalla mukavaa helisevää ääntä. Pallon sisäpuolella on sininen pinta, emaloitu kenties?


Leimojakin löytyy peräti viisi kipaletta. Löytyy nimi-ja pitoisuusleimat, vuosiluku U7 (eli 1973) ja Tukesin tarkastusleimakin siellä on. Yksi leima on edelleen hämärän peitossa kuluneisuuden takia, ilmeisesti jokin kuntaleima tms.


Ihan kiva sormushan tämä oli, mutta tuo pallo on aika painava ja siitä syystä sormus aina kääntyi "nurin" sitä pidettäessä. Tämän takia aloin pikkuhiljaa kypsyttelemään ajatusta josko uskaltaisin muokata sormuksen uuteen uskoon. No, toissapäivänä viimein otin leikkurit ja napsautin pallon pois eikä paluuta enää ollut..


Ostin syksyllä Etsystä istutettavia kiviä, joista yhdelle tein istukan ja juotin kupin keskelle kiinni.


Istukkaan pääsi köllimään kaunis, päältä viistehiottu 12mm melanite-granaatti (oisko suomeksi melaniitti?) Kiillotin kupin aluksi, mutta ei se sitten näyttänytkään niin hyvältä kun laitoin kiven paikalleen joten hioin kuppiin satiinipinnan. Jostain syystä on parempi noin.


Hyötykäytin myös sormuksesta jääneen pallon, eihän hyvää hopeaa voi hukkaan heittää..Umpinainen rannerengas jossa tuo pallo nyt riippuu ison valkean makeanvedenhelmen kanssa. Hioin palloon satiinipinnan ja laitoin vielä sisälle pienemmän pallon, joten yhdistelmä toimii tiukukellon tavoin jatkaen vienoa helinää..

2 kommenttia:

Pirita kirjoitti...

Todella onnistunut tuunaus! Hienot ideat uusio käyttöön.

Anonyymi kirjoitti...

Todella upee sormus, oikein onnistunut lopputulos ja hienosti kierätetty loput ;) Jaa juu, olipa ilmestynyt myös tosi nättejä korvakkeita.