12.11.2008

Pitäähän se huivi jollain saada kiinni

Varmaan lähestulkoon kaikilla käsitöitä tekevillä on jokin tietty aihe/muoto johon palataan yhä uudestaan ja uudestaan. Minulla tällaisia aiheita ovat sydän, lisko ja puiden lehdet. Lehtiä on täällä minun blogissa vilahdellut eniten, ja niin tapahtuu taas..

Sain pyynnön tehdä huivi/rintaneulan. Olen tehnyt rintaneuloja aiemminkin, koulussa tuli tehtyä muutamia kappaleita aina kinkkisiä mekanismeja myöten.. Edellisten teosta on vain jo aikaa niin alkoi mietityttämään että osaanko vielä tehdä edes jotain yksinkertaista lukkomekanismia (kun sillä tilauksella olis vähän kiire), joten täytyi tehdä koeversio.

Lehtineula

Materiaalina on hopeaa. Tein tämän koeversion itselleni, joten pitihän sen olla sellainen mikä miellyttää, siksi valitsin muodoksi lehden.
Juottaminen meinasi jostain syystä tökkiä, ehkä asiaan vaikutti se että tein tämän neulan keskellä yötä..Sitten tämä lukkosysteemi, maailman helpoin tehdä! Kierre ja neula ovat kuitenkin tarpeeksi jämäköitä että neula pysyy kiinni eikä vääntyile.


Huivineula pääsi heti tänään tositoimiin pitämään huivia kiinni. Hyvinhän tuo toimi, ei pääse huivi lepattamaan tai karkaamaan. Nyt voinkin alkaa tekemään hyvillä mielin sitä varsinaista huivineulaa..

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kaunis lehti! Ja näyttää hyvältä huivissa. :)

Anonyymi kirjoitti...

upea neula. ei aina tarvitse olla kaikista monimutkaisin ollakseen kaunis ja näyttävä. haluu samanlaisen :D

siina kirjoitti...

OIkein kiva! :)

Mulla on tuollaisia itsejuotettuja lehtiaihioita parin vuoden takaa vielä jemmassa laatikossa... ;)

PaulaL kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista! :)

Itsekin tykkään tuosta neulasta, on se paljon parempi vaihtoehto kuin puinen grillitikun pätkä jota käytin aiemmin huivin kiinnikkeenä...

Anonyymi kirjoitti...

Hieno huivineula. PS. Sulle on jotain blogissani, kurkkaa kun ehdit.

Unknown kirjoitti...

Ihania koruja. Mukava löytää kivoja blogeja. Täällä myös asustaa suomenlapinkoira Usko Tassula. Terveisiä teidän neideille.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana huivineula!

Anonyymi kirjoitti...

Teetkö mulle Mustanaamiokorun (joko sormus tai riipus, pääkallo tai sit se hyvä merkki) ennen joulua niin saan antaa sen anopilleni lahjaksi joka on intohimoinen mustis-fani ollut jo 60 vuotta? Mailaisitko mulle samettiturpa@gmail.com niin jutellaan lisää!!! Kiitos!!!