14.9.2008

Verkossa

Tämän postauksen koruihin olen saanut idean Eni Okenin Netted cap-ohjeen verkkomaisesta rakenteesta. Eni Okenin korut ovat hieman liian koristeellisia omaan makuuni, mutta ainahan noita voi muokata omien mieltymysten mukaisiksi.

Tämä riipus on ensimmäinen verkkopunoksella kokeilemani työ. Riipuksesta tuli hieman isompi kuin olin suunnitellut, halkaisija on 4 cm. Ainakin tämä näkyy... Materiaaleina olen käyttänyt hopealankaa eri vahvuuksissa ja verkon keskellä on viistehiottu brioletin muotoinen peridootti joka välkehtii kauniisti auringonpaisteessa.
Omasta mielestäni tuo verkko onnistui suhteellisen hyvin ensimmäiseksi kerraksi, ainut mikä nyt vähän häiritsee on tuo kieputettu sykerö riipuslenkkiä varten, olisi sittenkin pitänyt tehdä ihan pyöreä ympyrä ja juottaa kiinni. Välillä tuo parin metrin matka keittiöön juotospaikalle on vaan ylivoimaisen pitkä..Tässä sitten toinen riipus, pisaran muotoisena. Edellisestä viisastuneena tein kehikon yhtenäiseksi ja juotin kiinni. Lisäksi kieputin kehikon kauttaaltaan ennen verkon punomista. Tässä verkko ei kuitenkaan onnistunut ihan niin hyvin kuin edellisessä, ehkä syynä on tuo pisaramainen muoto ja se että tämä on kooltaan paljon pienempi kuin ensimmäinen riipus. Tykkään tästä kuitenkin. Materiaaleina on hopeaa ja kivenä on viistehiottu turmaliinibrioletti.


Tämä sormus valmistui tänään. Pyörittelin pari päivää mielessä ajatusta sormuksesta joka olisi kooltaan aika iso, mutta samalla kuitenkin siro ja herkkä. Ja eikun tuumasta toimeen..
Tein kehikon 1,3mm hopealangasta ja kieputtelin taas ohuemmalla langalla ympäriinsä ennen verkon punomista. Lopuksi laitoin pienen labradoriitti-kolikon verkon keskelle. Eipä tuo verkko onnistunut tähänkään niin hyvin kuin olisin halunnut. Tulin siihen tulokseen että se on tuo muoto mistä se onnistuminen on kiinni. Pyöreässä muodossa verkko muotoutuu ja kiristyy tasaisesti kun taas pisarassa ja tällaisessa ovaalissa muodossa nuo ns. pitkät seinämät ovat vähän ongelmallisia.

Kauheasti haluttaisi tunkea jokin näistä töistä patinointiin, mutta en vaan osaa päättää että mikä se olisi. Toisaalta nämä on kivoja tällaisina kirkkainakin. Pitää katsoa..

Ei kommentteja: