17.2.2009

Pölynkerääjiä

Vaihteeksi keraamisia taiteiluja, eli arkisemmin kutsuttuna pölynkerääjiä..

Monelle on varmaan käynyt ilmi, että tykkään kelopuista. Onhan noita oksanpaloja tullut käytettyä jonkin verran koruissa ( ja kuvaustaustoina) , ja viittaahan tämän blogini nimikin kelonoksiin.
Eräänä päivänä tuli suunnaton halu tehdä savesta jotain vähän veistoksellisempaa juttua ja tulikin sopivasti idea tehdä hieman vänkkyrä ja karu kelopuu.Materiaalina tässä on valkosavi ja lasitteena on Botzin matalapolttoinen hieman metallimainen Silberschwarz eli hopeamusta. hieman enemmän tuo väri taittaa mustaan kuin hopeaan, mutta eipä tuo haittaa.
Tein ensin levytekniikalla rungon ja muodon suurinpiirtein ja sitten kun savi oli vähän jähmettynyt, muotoilin lopullisen muodon. Sen jälkeen veistin kaivertimella pintaa jotta siitä tuli puumainen.
Korkeutta tällä on 30 cm, isompaa en alkanut tekemään kun ei ole tilaa mihin laittaa..
Kunnollista hedelmäkulhoa ei meidän huushollista löydy, joten tein vielä sellaisenkin.


Veistelin tähänkin ulkopintaan kaivertimella tuollaisen uurteisen pinnan, on jotenkin kivempi kuin pelkkä sileä ja tasainen pinta.
Savena edelleen valkosavi ja lasitteena sisäpuolella Botzin matalapolttoiset Weiss ja ulkopuolella Koralle, joka on hyvin kaunis ja eläväinen lasite. (ei tosin tule esille kuvissa)


Tällaista tänään, ensi kerralla jotain muuta..

7 kommenttia:

Ninni kirjoitti...

No, onpa tosi hienoja! Tuon kelopuun väri on aika arvoituksellinen, mutta vaikuttaa sopivan hyvin ja kaarnainen pinta näyttää mukavasti elävältä! Ihan mahtavia taideteoksia! Oletpa taitava! :)

Heluna kirjoitti...

Hienoja pölynkerääjiä!

inkku kirjoitti...

Kelopuu on huikea! Pidän myös hedelmäkulhosta, pirteä väri ja oikein kiva kuviointi. :)

PaulaL kirjoitti...

Kiitoksia naiset :)

Itsekin tykkään noista tekeleistä ja myös väreistä. Pitkän aikaa kyllä mietin noiden värien kanssa että laittaako vaiko ei, mutta kyllä se vaan kannatti laittaa :)

Amalia kirjoitti...

Kelopuu on hauska ja kulhon väri on upea, kiva myös se pintakuviointi.
Tosi ihkuja töitä.

Anu kirjoitti...

Olet sinä vaan taitava nainen! Tosi mahtavia töitä, upeat värit!

Liisa kirjoitti...

Mäkin haluun tollasen hedelmävadin!! Vielä kun olis limen vihreät raidat kyljissä, ai että.. Miks mun pitää olla ihan tumpelo keramiikan kanssa! Oon ihan vihreä kateudesta.