20.9.2008

"Sulla on skrympattu sydän.."

Mitäh?? Eikö se Jonna Tervomaan biisi menekään noin?...
En ole kovin aktiivisesti tehnyt hopealevystä koruja valmistumiseni jälkeen kun vieläkin laatikosta löytyy kouluaikana ostettuja hopealevyn palasia. Niitä olenkin nyt sitten kuluttanut pois.(jotta voin sitten hyvällä omallatunnolla ostaa lisää hopeaa..)
Sattui sitten levypussissa olemaan kaksi lähestulkoon sydämiä muistuttavaa hopeapalasta jotka huusivat:"Me halutaan olla tappikorvikset!". Sileä, kiiltävä pinta ei nyt tällä kertaa kauheasti kiinnostanut ja jostain tuli ideanpoikanen että voisinpa kokeilla kuinka skrymppaaminen vielä onnistuu (siis silloin kun sitä tarvitsee, tahaton skrymppaantuminenhan tapahtuu varmasti kun sitä ei kaipaisi).

Skrympatut sydämet

Onnistuihan tuo. Vasemmanpuoleiseen sain enemmän tuota ryppypintaa aikaiseksi, mutta olen ihan tyytyväinen oikeanpuoleiseenkin. Viilasin vielä sydämien muotoa yhtenäisemmiksi ja juotin tapit taakse. Sitten kiillotus käsiporalla ja kiillotuslaikoilla sekä käynti kiillotusrummussa ja se oli siinä. Mycket yksinkertaista.
Kaipasin vielä riipusta kaveriksi noille korvakoruille, vaikken kovin usein teekään mitään yhtenäisiä korusettejä.

Skrympattu sydän

Tämäkin levy on jämäpalasta sahattu ja skrympattu. En saanut tähänkään ihan niin voimakasta skrympaantumista kuin halusin, mutta on tuokin ihan jees. Sahasin sydänkuviot vasta skrymppaamisen jälkeen kun pelkäsin että sahatut kuviot saattaisivat lämmitysvaiheessa ottaa itseensä ja mennä pilalle. Tuskin näin olisi käynyt, mutta otinpahan varman päälle. Porasin reiät riipuslenkkejä varten ja kiillotin riipuksen ja käytin rummussa kuten korviksetkin. Hopeaputki olisi ehkä vähän fiksumpi kuin nuo riipuslenkit, mutta kun ei ollut putkea enkä jaksanut alkaa tilaamaankaan mistään joten saa nyt olla noin. (ja hopeaputkea en ala itse tekemään, on se sen verran tympeää hommaa..)

En ole myöskään istutellut kiviä pahemmin koulun jälkeen, joten silläkin saralla on petraamista. Ostin taannoin Etsyn kautta kauniin, neliön muotoisen pyörtöhiotun rutiilikvartsin. Ensin aioin tehdä sormuksen johon istuttaisin kiven, mutta päätin kuitenkin tehdä riipuksen. Olipa hieman huvittavaa kun piti ihan tosissaan miettiä että mitenkäs tämä ihan perusistukka tehtiinkään.. Vanhoja portfolioita lueskellessani alkoi tekovaiheet palautua mieleen..

Rutiilipiikkejä

Halusin tästä riipuksesta yksinkertaisen jotta kivi tulee esille, muodoksi valitsin suorakulmion kun se nyt tällä hetkellä sattuu miellyttämään eniten. Istukan yläpuolelle tein viilalla rutiilipiikkejä kuvaavia viivoja. (tuntui tekovaiheessa tosi hyvältä idealta, enää en ole asiasta ihan niin varma..) Kivenistutus sujui yllättävän hyvin pitkän tauon jälkeen. Parissa kohtaa istukka meinasi päästä venähtämään mutta muuten meni suorastaan loistavasti!
Tästä onkin hyvä jatkaa istutusta.. (toivottavasti jo ensi viikolla jos uusi Etsyn paketti saapuu..)

1 kommentti:

Amalia kirjoitti...

Mielettömän upeita koruja kaikki. Pidin näistä viimeisistä ja se kieputeltu lisko oli kyllä mahtava.